Женската лига со 14 екипи - Вардар почнува на гости кај Спартак

Во новата сезона во женската ракометна лига ќе има 14 екипи. Ќе се игра еднокружно (по еднаш дома и на гости), а Вардар во првото коло ќе гостува кај тимот на Спартак.

Суперлигашите се договорија сезоната да почне на 14 септември, а првиот дел од сезоната треба да заврши на 7 декемеври.

Во женската лига покрај Вардар сезонава ќе играат и екипите на: Металург, Ѓорче Петров, Спартак, ЦЕМС, Чаир, Деспина, Кузман, Овче Поле, Пелистер, Куманово, Алушовски, Гевгелија и Стружанка.

Распоред на натпревари на Вардар
1 коло: Спартак - Вардар
2 коло: Вардар - Деспина
3 коло: Стружанка - Вардар
4 коло: Вардар - Кузман
5 коло: Пелистер - Вардар
6 коло: Вардар - ЦЕМС
7 коло: Чаир - Вардар
8 коло: Вардар - Ѓорче Петров
9 коло: Куманово - Вардар
10 коло: Гевгелија - Вардар
11 коло: Вардар - Овче Поле
12 коло: Металург - Вардар
13 коло: Вардар - Алушовски

 

петок, 16 август 2019 - 12:21