Симона Грујоска е најдобар голман на Ф4 турнирот во Купот

Покрај сребрените медали од Купот на Македонија, од Куманово ракометарките на Вардар се враќаат со уште една награда - индивидуална. Симона Грујовска е прогласена за најдобар голман на турнирот.

Од трите индивидулани награди една замина во Вардар, адве останаа во Куманово. Мила Трајковиќ е најдобра играч, а Ана Шарановиќ е најдобар стрелец на турнирот.

сабота, 11 мај 2019 - 20:04