Седум вардарки повикани во младинската репрезентацијa

За претстојната ЕХФ недела селекторот на младинската репрезентација на Македонија, Јулијана Дамчевска повика 18 ракометарки на собир, а меѓу нив седум од екипата на Вардар. „Црвено-црните" се најбројни на собирот што почнува во понеделник 27 мај.

Меѓу повиканите ракометарки се и Симона Грујовска, Андреа Илиќ, Милица Николиќ, Ана Марија Божиновска, Андреа Седлоска, Ивона Трпевска и Ивана Џатевска, сите од тимот на Вардар.

На списокот на повикани ракометарки се наоѓаат:
1. ЈОВАНА МИЦЕВСКА - ФРАНЦИЈА
2. АМРА ИЛЈАЗ - ЖРК МЕТАЛУРГ
3. СИМОНА ГРУЈОВСКА - ЖРК ВАРДАР
4. АНДРЕА ИЛИЌ - ЖРК ВАРДАР
5. МИЛИЦА НИКОЛИЌ - ЖРК ВАРДАР
6. ЈАНА КАЛАЈЏИЕВСКА - ЖРК МЕТАЛУРГ
7. ЈОВАНА КИПРИЈАНОВСКА - ЖРК КУМАНОВО
8. ТАМАРА ИВАНОВСКА - ЖРК КУМАНОВО
9. АНГЕЛА ЈАНКУЛОВСКА - ЖРК ПЕЛИСТЕР
10. АНА МАРИЈА БОЖИНОВСКА - ЖРК ВАРДАР
11. МИЛА ГЕОРГИЕВСКА - ЖРК МЕТАЛУРГ
12. АНДРЕА СЕДЛОВСКА - ЖРК ВАРДАР
13. МАРИЈА ТАСЕВСКА - ЖРК МЕТАЛУРГ
14. ИВОНА ТРПЕВСКА - ЖРК ВАРДАР
15. МИЛА ТРАЈКОВИЌ - ЖРК КУМАНОВО
16. АРЛИНДА ДИНАРИЦА - ГЕРМАНИЈА
17. АИДА СМАЈЛОСКА - ЖРК МЕТАЛУРГ
18. ИВАНА ЏАТЕВСКА - ЖРК ВАРДАР

среда, 22 мај 2019 - 16:24