Ракометна академија

„Еден живот, една љубов“ и за мини ракомет

Турнирот „Еден живот, една љубов" викендов продолжува со натпреварите во мини ракомет, наменети за момчиња и девојчиња родени 2010 година и помлади. Во спортскиот центар „Јане Сандански" в сабота, 26 јануари, натпреварите почнуваат во 10 часот и завршуваат во 15.20.

Традицијата продолжува – подгответе се за петтиот зимски турнир „Еден живот, една љубов“

Ракометната академија на Вардар создаде традиција за најмладите ракометари во земјава преку организацијата на популарно препознатливиот зимски турнир „Еден живот, една љубов". Петтиот зимски турнир се одржува од 15 до 18 јануари годинава и во спортскиот центар „Јане Сандански" повторно ќе ги собере најголемите вљубеници во ракометот.

Традицијата продолжува – подгответе се за петтиот зимски турнир „Еден живот, една љубов“

Ракометната академија на Вардар создаде традиција за најмладите ракометари во земјава преку организацијата на популарно препознатливиот зимски турнир „Еден живот, една љубов". Петтиот зимски турнир се одржува од 15 до 18 јануари годинава и во спортскиот центар „Јане Сандански" повторно ќе ги собере најголемите вљубеници во ракометот.

Кале Вардар ќе презими на врвот во Вардар Јуниор лигата

Дерби натпреварот од четвртото коло од Вардар Јуниор лигата донесе промени на врвот од табелата за категоријата 2006/07.

В сабота завршува првиот дел од сезоната во Вардар Јуниор лигата

Во сабота, на 22 декември, во спортскиот центар „Јане Сандански" се доигрува четвртото коло од Вардар Јуниор лигата. Натпреварите стартуваат во 9.30 часот, а играат екипи од Велес, Прилеп, Куманово, Делчево и Скопје.

В сабота завршува првиот дел од сезоната во Вардар Јуниор лигата

Во сабота, на 22 декември, во спортскиот центар „Јане Сандански" се доигрува четвртото коло од Вардар Јуниор лигата. Натпреварите стартуваат во 9.30 часот, а играат екипи од Велес, Прилеп, Куманово, Делчево и Скопје.

Кале Вардар на врвот од табелата по второто коло во Јуниор лигата

Девојките од Кале Вардар од Кичево се позиционираа на првата позиција во категоријата 2006/07 во женска конкуренција.