Ракометна академија

Традицијата продолжува – подгответе се за петтиот зимски турнир „Еден живот, една љубов“

Ракометната академија на Вардар создаде традиција за најмладите ракометари во земјава преку организацијата на популарно препознатливиот зимски турнир „Еден живот, една љубов". Петтиот зимски турнир се одржува од 15 до 18 јануари годинава и во спортскиот центар „Јане Сандански" повторно ќе ги собере најголемите вљубеници во ракометот.

Традицијата продолжува – подгответе се за петтиот зимски турнир „Еден живот, една љубов“

Ракометната академија на Вардар создаде традиција за најмладите ракометари во земјава преку организацијата на популарно препознатливиот зимски турнир „Еден живот, една љубов". Петтиот зимски турнир се одржува од 15 до 18 јануари годинава и во спортскиот центар „Јане Сандански" повторно ќе ги собере најголемите вљубеници во ракометот.

Кале Вардар ќе презими на врвот во Вардар Јуниор лигата

Дерби натпреварот од четвртото коло од Вардар Јуниор лигата донесе промени на врвот од табелата за категоријата 2006/07.

В сабота завршува првиот дел од сезоната во Вардар Јуниор лигата

Во сабота, на 22 декември, во спортскиот центар „Јане Сандански" се доигрува четвртото коло од Вардар Јуниор лигата. Натпреварите стартуваат во 9.30 часот, а играат екипи од Велес, Прилеп, Куманово, Делчево и Скопје.

В сабота завршува првиот дел од сезоната во Вардар Јуниор лигата

Во сабота, на 22 декември, во спортскиот центар „Јане Сандански" се доигрува четвртото коло од Вардар Јуниор лигата. Натпреварите стартуваат во 9.30 часот, а играат екипи од Велес, Прилеп, Куманово, Делчево и Скопје.

Кале Вардар на врвот од табелата по второто коло во Јуниор лигата

Девојките од Кале Вардар од Кичево се позиционираа на првата позиција во категоријата 2006/07 во женска конкуренција.

Не е важно од каде сте, каде сте родени и каде живеете - Вардар го сакаат сите

Најсилната мотивација за децата кои го сакаат ракометот е кога ќе се вклучат во екипата на нивните идоли, односно кога ќе станат дел од она што за нив е најдоброто. Најдобриот ракометен клуб во Македонија Вардар го има токму тој неодолив магнетизам што со години привлекува млади таленти во нашата Ракометна академија, која традиционално организира лига за деца и за млади ракометари - Вардар Јуниор лига.